יש לי שאלה בקשר לבדיקת איידס בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/02/2020 | 19:03 | מאת: מיכאל

עם הלכתי למקום שמוציאים דם וביקשתי שיוציאו ממני דם וישימו בתוך מבחנה , מהרגע שהמבחנה יתמלא דם אז אחרי כמה זמן כבר לא ניתן להשתמש בדגימת דם הזאת בשביל בדיקת דם לאיידס בשביל שהתוצאה תיחשב אמינה? בהנחה שהמבחנה הייתה סגורה עם פקק ומהרגע שהיא יתמלאה דם היא הייתה כל הזמן בחוץ שהטמפרטורה בחוץ היא סביב 32 מעלות צלזיוס והלחות והתנאים שבחוץ והכל. תודה .

שלום מיכאל, לאחר לקיחת דם מחולה לצורך ביצוע בדיקה ל- HIV יש להפריד את התאים מהנוזל שבתוך המבחנה בתוך מספר שעות כדי למנוע תמס דם ('המוליזה'). אם הדבר לא נעשה כהלכה התוצאה עשויה להיות שגויה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות