כמה זמן מחלה וישראלית מדבקת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2020 | 09:52 | מאת: יפעת

שלום רב. ילד בן שלוש שכחודש חום הולך ובא, נאמר דלקת אוזניים שטופלה בטיפות ואחריה כמה ימים שלשולים והקאות שעברו ונשאר שיעול טורדני ללא חום כבר שבוע וקצת נזלת וצרידות. בבדיקת דם esr 37 מלפני שבוע הרופאה אמרה שזה נראה כמו סוף של מחלה ויראלית.יש לנו תינוק בן חודש בבית, כמה הזמן הילד הגדול מדבק?

שלום יפעת, לכל מחלה נגיפית יש תקופת הדבקה שונה. בנוגע לשפעת בילדים, למשל, מדובר בד"כ בתקופה של עד כ- 10 ימים. הרבה בריאות אפי

03/02/2020 | 17:20 | מאת: יפעת

תודה רבה על המענה . זה לא היה שפעת לדברי הרופאה זה היה וירוס ויראלי, שגרם לחום גבוה ולדלקת אוזניים ונתנו טיפות ואחרי יומיים ירד החום והתחילו שלשולים והקאות ולאחר יומיים נוספים נגמרו השלדולים ושוב עלה החום לאחר כמה ימים שזה היה לפני כשבוע החום ירד ונשארה נזלת ושיעול (אציין שיש אסטמה ברקע אז השיעול לרוב נשאר זמן ממושך) השאלה האם כל עוד הוא משתעל הוא מדבק? כי הוא משתעל כבר חודש מתחיל המחלה ועד עכשיו שכל התסמינים עברו חוץ מהשיעול וקצת נזלת

שלום יפעת, כפי שכבר כתבתי לך, לכל מחלה נגיפית יש תקופת הדבקה שונה. אפשר להניח שכל עוד הילד משתעל וסובל מנזלת הוא גם מדבק (גם אם זה לא בהכרח נכון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות