שאלה דחופה בנוגע לנגיף הCMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/01/2020 | 18:27 | מאת: מבולבלת

שלום, אודה לתשובתך הדחופה ומאחר והלחץ והבלבול מאיימים להפיל אותי. אני במהלך טיפולי פוריות. כחלק מהליך שגרתי של טרום טיפול, הרופא הפנה אותנו לבצע בדיקות דם נרחבות, כשאחת מהן בודקת cmv. יש לי היסטוריה ארוכה עם הוירוס הזה וההדבקה הראשונית שלי היתה אי שם ב2017-2018, אבל זה נראה שהוירוס לא עוזב אותי מאחר והIgM מופיע כל הזמן כחיובי. (כנ"ל לגבי הIgG). אציין שבדיקת שתן שעשיתי (PCR) הראתה Not Detected. בעיקרון, הרופא המטפל הפנה אותי לזיהומולג שאותו ביקרתי היום. הוא הסתכל על הנתונים ורשם בסיכום: "הדבקה ראשונית ע"י cmv סביב 2018 עם igm פרסיסטנטי ללא משמעות קלינית. אין מניעה מהריון מסיבה זאת. ואין צורך לחזור על הבדיקה שוב. הסיכון של הדבקה לא ראשונית הוסבר". אני כמובן מקבלת את תשובתו, אבל היו שאלות שלא הספקתי לשאול אותו (פירטתי אותן למטה) וגם, אני לא בטוחה אם הוא בדק אם כרגע הוירוס פעיל או שלא. -- אני רוצה להבין. 1. אם הIgM חיובי - האם אין זה אומר שכרגע אני "מודבקת"? האם אפשר ככה לגשת לטיפול? 2. בגלל שההדבקה הראשונית היתה בסביבות 2018 - האם זה הופך את המחלה ל"ישנה" ומחסן אותי ואת העובר העתידי מפני פגיעה? האם יש מצב שהדבקה ראשונית "תימרח" על פני שנתיים-שלוש? 3. האם תמיד אצטרך לדאוג בהריונות העתידיים שלי מפני הוירוס הזה? תמיד אצטרך לבדוק אותו לפני כל טיפול? שמעתי וקראתי דעות שאומרות שאחרי שנדבקים פעם אחת, אז יש נוגדנים ולא צריך לחשוב על זה יותר. מצד שני קראתי דעות שחולקות על זה ואומרות שיש מצבים של "התלקחות" מחודשת ואז זה לא משנה אם האם מחוסנת או לא והסיכון הוא לא פחות נמוך מהדבקה ראשונית במהלך הריון... אודה לך מאוד על תשובה מפורטת, ערב טוב

שלום מבולבלת, 1. לאחר הדבקה ב- CMV נשאר הנגיף בגופנו '"לנצח", בד"כ במצב רדום. בד"כ גם ה- IgM הופך מ'חיובי' ל'שלילי' לאחר מספר חודשים ממועד ההדבקה. 2. יחד עם זאת, יש אנשים לא מעטים שאצלם ה- IgM נשאר 'חיובי' גם שנים רבות לאחר מכן. אין בכך, בהכרח, משום הוכחה שהנגיף הוא פעיל במועד הבדיקה. 3. הדבקה ישנה של אשה בנגיף מורידה את הסיכוי להדבקה של העובר שלה בהיותה בהריון (לעומת הדבקה בנגיף סמוך למועד הכניסה להריון או במהלכו) אך לא הופכת אותה לאפסית. במילים אחרות, קיים סיכוי מסוים- גם אם נמוך- שלמרות שאשה מסוימת נדבקה בנגיף בעברה הרחוק עדיין העובר שלה ידבק בו במהלך ההריון שלה. הרבה בריאות אפי

29/01/2020 | 19:40 | מאת: פחות מבולבלת

אם ככה, 1. איך אדע אם כרגע הוירוס פעיל, מאחר וה-IgM שלי יכול להישאר חיובי עוד הרבה זמן? 2. האם הבדיקת שתן בעצם אומרת שהכל בסדר? (Not Detected) 3. האם מומלץ להימנע מכניסה להריון במצב של וירוס פעיל אבל *לא הדבקה ראשונית* כמו שכנראה קורה במצב שלי?

שלום פחות מבולבלת, 1. הדרך המקובלת לתעד או לשלול פעילות/המצאות של הנגיף בדם (ולכן, גם יכולתו להדביק את העובר) היא בדיקת שתן ל- CMV. 2. לו בתי או כלתי היתה נמצאת בסיטואציה כמו זו שלך הייתי ממליץ לה להמשיך בחייה כרגיל (כולל כניסה להריון אם היא מעוניינת בכך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות