העניין מפגש עם כלב ביפו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/01/2020 | 20:42 | מאת: שטלנ

שלום דר ביום שבת הלכתי בסמטאות יפו עם חבר. לפתע הגיע רכב ויצא ממנו בחור צעיר ונעצרנו לרגע כי הרכב עבר על ידנו אבל במרחק מסויים. כשהבחור הוציא החוצה את הכלב קטן והוא ראה אותנו הוא היה מאוד תוקפני עם נביחות ועשה מן גרגור כזה של רוגז. אבל בעל הכלב החזיק אותו והוא היה קשור. המרחק ממני היה לא גדול אבל גם לא קטן. הפה שלי היה קצת פתוח, לא הרבה מהשוק, והזזתי את הכף יד למרכז הבטן ומסתבר שהייתה לי באצבע מן נקודת דם לא לגמרי ברורה עד כמה נקרשה, יחד עם קילוף של העור קטנה ויחסית פתוחה. עכשיו - עד כמה אני צריך לפחד?? כי אני מפחד. אני מפחד שהוא היה משוגע כזה ואולי, לכלב, היה משהו. השאלה אם הנביחות יצא לו רוק החוצה ואף לקראתי לאזור האצבעות. אני מפחד. אודה לעזרתך האם יש ממה לדאוג כי כף היד הייתה באזור הבטן ומופנת, בחלק הפיצפון הזה, כאילו לכיון הכלב הקטן ובעלו. תודה

שלום שטלנ, כל שאלה בנוגע לאפשרות של הדבקה בכלבת בארץ יש להפנות ישירות ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריך. הרבה בריאות אפי

31/01/2020 | 10:51 | מאת: דוד

לא היה שום אירוע כלבת באיזור גוש דן בשנים האחרונות: https://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/Machon/maabada_kalevet/airueim%20kalevet/Pages/kalevet_2019.aspx

מנהל פורום מחלות זיהומיות