שאלה בנושא בדיקת הקוונטיפרון.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2020 | 20:59 | מאת: רועי

שלום ד"ר קראתי שיש בדיקת שנקראית בדיקת הקוונטיפרון לגילוי שחפת. האם ניתן לבקש מקופת חולים בדיקה זו? האם היא מהימנה כמו בדיקת מנטו? אני מבין שזו בדיקת דם וזה יכול לסייע לי ולאשתי שחוששים ללכת לליגה למניעת מחלות ריאה עם העובדת שאמורה להיבדק... תודה על התשובה

שלום רועי, 1. אין לי מושג האם מעבדת קופת חולים בה אתה חבר מבצעת את בדיקת ה'קונטיפרון'. אני מציע לך להתקשר ישירות עם נציגי הקופה כדי לברר זאת. אם לא, אני יודע שמבצעים אותה במרפאת הריאות בבית החולים 'איכילוב' (תמורת תשלום, כמובן). 2. הבדיקה נחשבת כאמינה למדי באבחון 'שחפת חביונית', וכיותר ספציפית מאשר בדיקת ה'מנטו'. הרבה בריאות אפי

27/01/2020 | 09:25 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר. האם לטעמך אפשר להסתפק בבדיקת המנטו כדי להיות רגועים באשר לעובדת הזרה? או כדאי להתעקש על בדיקת הקונטיפרון? כזכור יש לי ילדים קטנים שמגיעים לבקר את סבתא שבה היא מטפלת כולל תינוק. דרך אגב, נאמר לי שאם התשובה שלילית היא תחזור על הבדיקה ביד השניה בתוך 6 שבועות.

שלום רועי, 1. לא ברור לי משאלתך מי אמור להסתפק בתשובה- הנבדקת או אתה ורעייתך. כפי שכבר כתבתי לך, בדיקת הקוונטיפרון נחשבת ליותר ספציפית באבחון 'שחפת חבויה' כך שמבחינת העובדת היא עדיפה. 2. אכן, מקובל לבצע את בדיקת ה'מנטו' בשני שלבים - מה שמחייב לפחות 3 ביקורים במרפאה. הרבה בריאות אפי

27/01/2020 | 22:59 | מאת: רועי

תודה ד"ר. הכוונה האם אני ואשתי יכולים להסתפק בתוצאות מנטו. כלומר, אם התוצאה שלילית, האם ניתן להיות רגועים לגבי שחפת של העובדת, או שכדאי לנו מבחינתנו ומבחינת ילדינו, לבקש שתעשה בדיקה מדוייקת יותר. כיצד אתה היית נוהג?

שלום רועי, בדיקת 'מנטו' שלילית מורידה מאד את הסבירות שהנבדק/ת נדבק/ה בעבר בחיידקי שחפת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות