שאלה לגביי הנגיף הסיני החדש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2020 | 03:56 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני ובני משפחתי נוהגים לקנות הרבה מוצרים מהאתר ebay, ממוכרים שנמצאים ושולחים את המוצרים מסין. אני יודע שכרגע לא יודעים הרבה מאוד על הנגיף הנ"ל, אך רציתי לדעת האם קיימת אפשרות הדבקה דרך נגיעה והכנסה הביתה של המוצרים שהגיעו מסין? כמו כן נאמר בתקשורת שסין הטילה הסגר על העיר שבה התפרץ הנגיף לראשונה, ועל עוד מספר ערים סמוכות , כמו כן הוסיפו כי מדובר בצעד מאוד קיצוני לדעתם. האם לדעתך זה מראה על מגיפה בקנה מידה שהאנושות לא ידעה?

שלום NOT_FOUND, 1. 'נגיף הקורונה הסיני' הוא חדש לכולנו כך שהרבה הפרטים עדיין לא ידועים עליו. 2. נכון לרגע זה, אין שום דיווח על הדבקה מוכחת בנגיף דרך חבילות שנשלחו מסין. 3. קשה להעריך כיצד תתפתח המגפה, והאם היא תהיה חריגה בהיקפה ובעוצמתה לעומת מגיפות קודמות. הרבה בריאות אפי

24/01/2020 | 10:33 | מאת: לימור

שלום, היתה לי שאלה דומה בעניין החבילות מסין, וחלק מהתשובה נמצאת בתשובתך לעיל. בכל זאת רציתי להוסיף: שאלתי את בתי את אותה השאלה, (למדה ביולוגיה), והיא אמרה לי שלפי דעתה, נגיף צריך להיות מוזן ממשהו חי, ולכן לפי דעתה, אם קיים נגיף בחבילות שמגיעות מבין, וזמן ההגעה והשינוע של החבילה הוא ארוך, היא חושבת שהנגיף גם אם הוא קיים - לא יכול להחזיק מעמד, ולכן אם אני חוששת מכך, ייתכן שאני חוששת לשווא. מה דעתך ? אני גם מאוד מוטרדת מכך. תודה

שלום לימור, כמובן שהסבירות לתרחיש שתואר לעיל היא כרגע נמוכה. אבל... בתוך חבילות יכול להמצא חומר אורגני (למשל חרק), ובימינו השינוע שלהן הוא מהיר כך שצריך לשמור על 'ראש פתוח'. הרבה בריאות אפי

24/01/2020 | 11:33 | מאת: לימור

תודה על תשובתך, ועוד שאלה: ידוע כבר מה זמן הדגירה של הנגיף הזה ?

שלום לימור, כרגע מאמינים שמדובר במשהו בין 2 ל- 14 יום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות