הידבקות בהרפס שפתיים ללא התפרצות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/01/2020 | 11:10 | מאת: ניר

לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהי, שמקבלת פצעי הרפס בזמן שהיא חולה. למיטב ידיעתי זאת הפעם הראשונה שאני יוצא עם מישהי שיש לה הרפס. קראתי שקיים כזה דבר asymptomatic shedding של hsv1, אבל לא הצלחתי להבין האם זה משהו שיכול להדביק מנשיקות גם כשאין התפרצות או שמדובר רק על כמה ימים לפני\אחרי ההתפרצות?

שלום ניר, אדם הסובל מהתקפים של 'הרפס' בשפתיים מדביק ב ע י ק ר במהלך התקף (מרגע הופעת התסמינים הראשונים ועד התיבשותם המוחלטת של כל הפצעים), אך קיים סיכוי מסוים להדבקה גם במועדים אחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות