שאלה והתייעצות בנושא שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2020 | 09:35 | מאת: רועי

ד"ר הלפרין שלום, אני ואשתי נשמח מאוד לקבל את חוות דעתך: לאמא של אשתי יש עובדת זרה פיליפינית, והיא קיבלה הפניה לביצוע בדיקת מנטו לשחפת בעקבות בקשה של אשתי. יש לציין שאנחנו משפחה צעירה עם תינוקת וילד קטן. 1. אשתי תלווה את העובדת הזרה לבדיקה. כעת אנו חוששים שאשתי תימצא במרכז למניעת מחלות ריאה שלשם מתנקזים אנשים עם חשש לשחפת. מה סיכויי ההידבקות של אשתי מהימצאות בחדר הבדיקה/המתנה עם עוד אנשים שאמורים להיבדק לשחפת? 2. במאזן השיקולים, האם עדיף לוותר על הבדיקה ו"לקחת סיכון" שהעובדת מהפיליפינים תדביק את חמותי או את ילדיי בשחפת או שעדיף שאשתי תלך איתה לבדיקה "ותקח סיכון" בהימצאות בחדר עם אנשים שיש חשש שיש להם שחפת? נודה מאוד לדעתך, אנחנו מאוד חוששים מכל הסיטואציה תודה רבה לך

שלום רועי, 1. הסיכוי של אשתך להידבק בשחפת במהלך שהות בחדר בדיקה של המלש"ח תלויה בעיקר בתשובה לשאלה האם במקום זה שוהה באותה עת חולה עם שחפת ראתית פעילה שאיננו מטופל כהלכה. אני חושש שאין ביכולתי להעריך את הסיכוי לכך. 2. גם לשאלתך השניה אין לי תשובה מספקת היות ואינני יכול להעריך את הסיכוי של שני התרחישים שמהם אתה חושש. הרבה בריאות אפי

23/01/2020 | 18:30 | מאת: רועי

אז מה אתה היית עושה במקומנו ד"ר? לוקח סיכון שאשתי תלך למקום הבדיקה? או מוותר על הבדיקה לעובדת הזרה?

שלום רועי, אני לא חושש מביקורים במלש"ח, והייתי שם כבר מספר פעמים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות