הרפס בפה והרפס גניטלי.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2020 | 15:26 | מאת: דנה

1.ידוע לי שכשעושים ברית במידה ולרב יש הרפס שפתיים בפה,ויש אקט של מציצת איבר המין של התינוק, התינוק יכול להידבק באיבר מינו בהרפס וזה מאוד מסוכן. האם הרפס שעובר משפתיים בפה לאיבר מין זה מסוכן באותה מידה לילד בן שנה?( שואלת כי הסבא עם הרפס בפה חיתל את הנכד שלו לאחר שאכל עם הידיים ולא נטל את ידיו לאחר מכן ) עוד שאלה. במידה ואדם בעל הרפס בפה נגע בפיו האם אלכוגל הורג את הוירוס או שחייבים לנטול ידיים במים וסבון.

שלום דנה, 1. גם ילדים בני שנה יכולים להידבק ב'הרפס' של דרכי המין. בד"כ הדבקה כזאת איננה מסכנת חיים. 2. שימוש באלכוהול 70% ו/או רחיצה במים ובסבון עשויים להקטין את נוכחות ה'הרפס' על כפות הידיים (אם הנגיפים היו עליהם לפני כן). הרבה בריאות אפי

21/01/2020 | 18:54 | מאת: דנה

מה הסבירות שהרפס גניטלי לתינוק בן שנה יסכן חיים? האם סיכוי נמוך? האם דם של אדם עם הרפס שבא במגע עם איבר מין של תינוק גם יכול להדביק אותו?

שלום דנה, 1. סיכון נמוך. 2. לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות