שאלות.לגבי שפעת בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2020 | 09:14 | מאת: נעה

שלום דר הלפרין הבת שלי בת שנתיים מזה 6 ימים עם חום גבוה שעולה רק בשעות הערב והלילה סביב 39.8-40..במהלך היום היא עירנית וחיונית. אך ממעטת לאכול (היא שותה הרבה) בימים הראשונים הקיאה מספר פעמים אבל בימים האחרונים ללא הקאות. היינו פעמיים אצל הרופא ואמר שזה שפעת ויחלוף לבד. שתי שאלות בבקשה 1. בלילות החום עולה והנשימה שלה מלווה בנשימה מהירה אך גם באנחות.. זה ממשיך לפעמים גם לאחר מתן נר אקמול(כלומר האנחות הללו בנשימה גם כשהחום יורד.).ידוע שחום גורם לנשימה מהירה אך האנחות מדאיגות (לדברי הרופא הריאות נקיות וזה peep כמו בצקת במיתרי הקול מהיובש והציע לפתוח חלון בלילה). לא הבנתי כיצד יודעים האם זה מסוכן (כלומר בהנחה וזה לא peep) 2. תוך כמה זמן אמור להיות שיפור?זה הלילה השישי עם חום. מתי נדרשות בדיקות דם/צילום ריאות? 3.היא ממש בקושי אוכלת וכל לילה אני נותנת לה נר אקמולי(בשבוע הזה קיבלה כבר 6 נרות סהכ) האם זה מסוכן לכבד על בטן ריקה בתדירות יומית? היות וזה על קיבה ריקה..(נר אקמולי של 150). תודה רבה ושבת שלום

שלום נעה, 1. המחלה של בתך יכולה להיות שפעת ויכולה להיות גם משהו אחר. 2. בד"כ שפעת משתפרת בתוך מספר ימים עד שבוע, אך לפעמים עשויה להסתבך (למשל בדלקת ראות חיידקית) ואז תהליך ההחלמה ארוך יותר. 3. לי אין הסבר מספק לאנחות שמשמיעה בתך המתוארות בשאלתך. 4. כל תרופה עשויה להיות מסוכנת, אך נר 'אקמולי' אחד פעם ביום, גם לילד שממעט לאכול, לא אמור לגרום לבעיות מיוחדות. הרבה בריאות אפי

17/01/2020 | 17:04 | מאת: נעה

תודה על ההסבר. מהם הסימנים הקליניים לדלקת ריאות חיידקית? כמו כן- ציינת כי בדכ ישנו שיפור במהלך השבוע..במקרה שלה כל השבוע הוא סטטי- במהלך היום אין חום והכל תקין ובלילות חום גבוה עם נשימה מהירה. למה זה יכול להתאים? לסיבוך של שפעת? אני פשוט חרדהכי מדובר ב6 ימים ללא שיפור ומפחדת שמשהו מתפספס על אף שנבדקנו תודה רבה

שלום נעה, 1. דלקת ראות 'קלאסית' מתבטאת, בין השאר, בתסמינים של חום, קשיי נשימה ושיעול, ובממצאים של קצב נשימה מהיר, קולות נשימה חריגים באזינה לבית החזה, וירידה בריווי החמצן בדם. 2. אם מצבה של בתך לא משתפר נראה לי שכדאי שתיבדק שוב ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

18/01/2020 | 08:18 | מאת: נעה

תודה רבה דק הלפרין. סופסוף היא כבר 24 שעות ללא חום. מקוה שלא יחזור. שבת שלום ותודה שוב על המענה

מנהל פורום מחלות זיהומיות