הרפס שפתיים בפה......

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/01/2020 | 13:40 | מאת: דנה

יצא לי הרפס שפתיים ( בפה) ויש לי ילד בן 11 חודשים. הבן שלי בגלל עיכוב התפתחותי חמור ביצע בדיקות מטבוליות בהן נמצאה בדיקה לא תקינה של ואציל קריאטנין( נשלחנו לבצע גם בדיקות חומצות בשתן שעדיין לא בוצעו) אני נזהרת שלא ידבק ממני בהרפס כמה שאני יכולה אך עדיין אני לא מצליחה למנוע ממנו לגעת לי בשפתיים ( הוא רוב היום עליי שכן עדיין לא זוחל) בהנחה שידבק ממני בהרפס שפתיים האם זה מסוכן לו ?

שלום דנה, 'הרפס' של הלוע עשוי להיות מסוכן לכל ילד, אך בדרך כלל הוא מסתיים בזיהום מקומי בלבד. אין ביכולתי לכמת את הסיכוי (שהוא בד"כ נמוך כאמור) שבנך יפתח מחלה קשה כתוצאה מכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות