האם האנטיביוטיקה מתאימה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2019 | 20:54 | מאת: הילה

עשיתי בדיקת שתן בעקבות דלקת בשלפוחית השתן. קיבלתי מרשם לזינט שעבד ותוך כמה שעות כמעט עברה הדלקת לגמרי ואני כבר לא מרגישה אותה כלל. היום קיבלתי את תוצאת התרבית ולפי הבנתי החידק שמצאו שם עמיד לזינט. האם זה יכול להיות?כי הדלקת עברה מיד כשלקחתי. יתכן שהיה זיהום בבדיקה? מה לעשות? אלו תוצאות הרגישות: Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics S Amikacin I Amoxicillin/CA R Ampicillin R Ceftazidime R Ceftriaxone R Cefuroxime - Axetil R Cephalexin S Ciprofloxacin S Ertapenem + ESBL S Fosfomycin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Piperacillin/Tazobactam S Trimethoprim/Sulfa Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג β- lactams. Escherichia coli 100,000 CFU/ml-גדול מ תוצאות בדיקת האנטיביוגרם מצביעות על מנגנון עמידות מסוג .ESBL

שלום הילה, אכן, החיידק שצמח בתרבית השתן שלך נחשב כעמיד ל'זינאט'. ואכן, אחד ההסברים להתרחשויות המתוארות בשאלתך היא שמדובר בטעות מסוג כלשהו. צעד אפשרי כדי להוכיח או לשלול זאת הוא לחזור על התרבית. הרבה בריאות אפי

25/12/2019 | 13:25 | מאת: הילה

תודה רבה וחג שמח!

מנהל פורום מחלות זיהומיות