תשובה על תוצאה של בדיקת hiv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/12/2019 | 14:43 | מאת: אדם דאגן

שלום דר, ביצעתי בדיקה HIV Ag/ab combo אתמול דרך קופת חולים כללית. היום הלכתי לרופא והוא אמר לי שהתשובה שלילית. ובדף שהוא הדפיס לי כתוב ״שלילי״. לאחר מכן כתוב: ״הבדיקה מאפשרת ברוב המקרים לזהות הדבקה חדשה בשלושה שבועות לאחר החשיפה החשודה. אולם, על מנת לשלול סופית הדבקה בנגיף HIV יש לחזור על הבדיקה 12 שבועות לאחר החשיפה החשודה״. ואז כתוב תחום 0.8-1.0 Gray zone. עכשיו בעצם מגיעה השאלה שלי, אצלי לא היה כתוב ערך מספרי ליד התוצאה, היה כתוב רק ״שלילי״. האם זה בסדר שלא היה כתוב ערך מספרי? האם התוצאה בטוח שלילית? יש לציין שהחשיפה החשודה הייתה לפני שנה ושמונה חודשים.

שלום אדם דאגן, זה בסדר, ומקובל, שכתוב "רק" 'שלילי'. הרבה בריאות אפי

19/12/2019 | 17:44 | מאת: NOT_FOUND

תוצאת בדיקת hiv קופת חולים כללית קיבלתי את אותה התוצאה כמו הבחור ששאל לפניי. כתוב * שלילי ואז פירוט הרגיל ואז Gray zone 0.8-1.0 האם הבדיקה תקינה? לחוצהה.

19/12/2019 | 17:48 | מאת: רוית

אשמח למענה מהרופא.

19/12/2019 | 17:48 | מאת: אדם דאגן

תודה דר, אז אני יכול להיות רגוע שהתוצאה שלילית ושהכל בסדר?

19/12/2019 | 17:50 | מאת: אשם דאגן

דוקטור אני ממש בלחץ, האם אני יכול להיות רגוע שאכן התוצאה שלילית ושהכל בסדר? (למרות שכתוב רק שלילי בלי ערך מספרי)

שלום, אם אני הייתי מקבל תוצאה כזו אז הייתי נרגע. הרבה בריאות אפי

19/12/2019 | 18:30 | מאת: NOT_FOUND

לא יכולה לשלוח הודעה ראשית. האם גם התוצאה שלי תקינה?! לחוצההה

19/12/2019 | 18:47 | מאת: אדם דאגן

תודה דוקטור, אז התוצאה במקרה הזה לפי הבדיקה אכן שלילית?

19/12/2019 | 18:50 | מאת: אדם דאגן

דוקטור אני מאוד לחוץ, בבקשה תענה טם להערכתך התוצאה של הבדיקה במקרה שלי אכן שלילית

שלום, אם אני הייתי מקבל תוצאה כזו אז הייתי נרגע. הרבה בריאות אפי

19/12/2019 | 20:49 | מאת: אדם דאגן

דוקטור אני לא מבין את הכוונה שלך שאתה אומר הייתי נרגע..הכוונה שלך היא שאכן הבדיקה שלילית?

19/12/2019 | 20:51 | מאת: אדם דאגן

דוקטור באמת סליחה שאני שואל הרבה שאלות. אך זה כיוון שאני באמת לחוץ. כשאתה אומר שאם אתה היית מקבל תשובה כזאת היית נרגע, הכוונה שלך היא שהבדיקה שלי אכן שלילית?

אכן, הבדיקה שלך דווחה כשלילית.

29/11/2022 | 17:32 | מאת: צביקה

רציתי להגיד לדוקטור אפריים הלפרין שאפו וכל הכבוד על הסבלנות,האמת היא ששאלתי היא כמו של הבחור,אבל הדוקטור ענה לו,אז אסתפק בזה,תודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות