תבקות בסטרפ a בגן של ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/11/2019 | 09:53 | מאת: לילי

שלום בתי בת השלוש נדבקה בגן בסטרפ a. הרבה ילדים חולים ויש המון מתח ושאלות בנושא ההדבקות. השאלה שלי היא האם ילד שנראה בריא בתקופת הדגירה יכול להדביק? וכמה זמן לאחר טיפול אנטיביוטי ילד ללא חום נחשב כבטוח לחזור לגן. הבת שלי קיבלה יום של אוגמנטין לאחר ששילשלה מזה החליפו לה לאריתרומיצין ל5 ימים. האם זה מספיק? הבנתי שהסופר a לוקחים תרופה 10 ימים. תודה לילי

שלום לילי, 1. ילד עשוי להיות מדבק ב'סטרפטוקוקוס A' של הגרון גם לקראת סוף תקופת הדגירה שלו. 2. ילד נחשב כמפסיק להיות מדבק לאחר 24 שעות של טיפול אנטיביוטי מתאים (גם אם מומלץ לו להמשיך את הטיפול עוד 9 ימים לאחר מכן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות