בדיקת נוגדנים CMV IGM

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/11/2019 | 13:22 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, חליתי ב2015 במחלה חריפה של CMV. בדיקת IGM שנלקחה בזמנו חיובית וIGG שלילית. לאחרונה הרגשתי רע במשך שבועיים וביצעתי שוב בדיקות נוגדנים והפעם CMV IGM חיובי וIGG חיובי גם הוא (86.10). הבנתי שתוצאת IGM יכולה להיות חיובית שנים לאחר ההדבקה הראשונית. כיצד אני יכול לדעת אם הערך "סתם" חיובי עדיין או שאכן מדובר בשפעול של הוירוס? תודה

שלום מישהו, אפשר לנסות לבצע בדיקת IgG AVIDITY, ואם יש חשש למחלת CMV פעילה- גם בדיקת נוכחות הנגיף בשתן בטכניקה הקרויה PCR. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות