Crp - הסבר על תוצאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2019 | 17:54 | מאת: ענבל

שלום, סיימתי לפני שבוע אנטיביוטיקה בגלל זיהום מרסה בתפר של הקיסרי. בבדיקה לפני שבוע וחצי בבית חולים ה crp היה 2.5 והיום בבדיקה חוזרת במסגרת בדיקות בקופת חולים הערך היה 5 שניהם נחשבים תקינים אך אשמח לדעת האם יש משמעות לעליה בערכים? ליקוציטים תקינים (7.7) האם זה מעיד על דלקת שחוזרת?

07/10/2019 | 18:24 | מאת: ענבל

היום התוצאה בקופת חולים יצאה 0.5 לפי האצר - בגדר הנורמה

07/10/2019 | 19:09 | מאת: ענבל

בבית חולים הערך היה 4.2 - תקין

aשלום ענבל, הבה נסכם: סבלת מזיהום ואז ערך ה- CRP שלך היה 4.2. קבלת טיפול אנטיביוטי ועתה ערך זה ירד ל- 0.5. במקביל הלויקוציטים בדמך הם 7.7. כל המספרים הנ"ל לא מצביעים על בעיה זיהומית כלשהי. הרבה בריאות אפי

14/10/2019 | 21:08 | מאת: ענבל

תודה רבה! שאלה נוספת, האם האנטיביוטיקה השמידה לגמרי את החיידק? ומה המשמעות שבתרבית שלקחו מהנרתיק גם נמצא החיידק הזה? האם גם הושמד?

שלום ענבל, 1. כדי לאבחן שהזיהום בפצע הניתוח חלף מומלץ לבדוק את הפצע, ובמידת הצורך (למשל אם יש הפרשה מוגלתית) לקחת ממנו דגימה לתרבית. 2. כדי לדעת אם החיידק הזה, או כל חיידק אחר, נמצא בנרתיק, יש לקחת דגימה לתרבית מהנרתיק. הרבה בריאות אפי

14/10/2019 | 23:52 | מאת: ענבל

תודה. הפצע נסגר כבר. שאלתי אם בתיאוריה החיידק חוסל עם האנטיביוטיקה שנלקחה כשבועיים וכאשר כל המדדים מראים שאין זיהום.

שלום ענבל, ריפוי הזיהום בפצע הניתוח איננו בהכרח שווה גם לחיסולו של החיידק (שבודד מאזור זה טרם תחילת הטיפול) בכל מקום בגוף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות