קלינדמיצין - אלרגיה???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/09/2019 | 16:16 | מאת: ענבל

שלום, כ3 שבועות אחרי קיסרי. אחרי 6 ימים הופיעה לי דלקת בתפר הניתוחי, התחתתי טיפול אנטיביוטי ואחרי שהגיע תוצאה של התרבית שיש מרסה שינו לי לקלינדמיצין במתן תוך ורידי 600 מג 4 פעמים ביום למשך 3 ימים וביום השיחרור קיבלתי טבליות 450 מג ל 3 פעמים ביום. היום, שבוע + מתחילת נטילת האנטיביוטיקה הבחנתי במעט נקודות אדומות בהירות בבית החזה וקצת בירך. יש שעות שזה בולט יותר ויש שפחות. בנוסף יש לי גרד ברגל בשוק שאני מייחסת אותו ליובש וגילוח. שאלתי היא: האם ייתכן שזוהי אכן אלרגיה לאנטיביוטיקה? שהופיעה שבוע אחרי? במידה וכן האם יש לה תחליף? אני רגישה לפנצילין. רופאת המשפחה לא התרשמה שמדובר בפריחה. אני ממש חוששת שלא תהיה אפשרות להמשך טיפול. יש לציין שערכי הcrp תקינים כיום

שלום ענבל, אין ביכולתי להביע דעה על הפריחה שלך, אך סביר של- MRSA שצמח בפצע הניתוח הוא רגיש (S) גם לאנטיביוטיקות נוספות, כגון ונקומיצין ואחרות. מידע על כך אמור להופיע על טופס התרבית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות