שאלה בקשר לאמאנטדין לשפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/09/2019 | 07:20 | מאת: אלונה

שלום דר. אני נמצאת בטיול במזרח הרחוק וחטפתי שפעת, כואב לי כל הגוף, השרירים, הראש מכח הצדדים, יש לי נזלת וכאב גרון. חום עד 37.5 לא מעבר. קניתי תרופה כלשהי ורשום עליה שיש לה חומר פעיל פרצטמול יחד עם אמאנטדין. רציתי לדעת האם לקחת את הסיכון ולקחת תרופה כזו? נגמרו לי כל התרופות שהיו לי בגלל זה קניתי ממרפאה מקומית. השפעת מלפניי יומיים בערב. לקחתי באותו ערב נורופן צינון ושפעת טבליה אחת ונגמר לי... בבוקר ובערב שלמחרת לקחתי פעמיים אקמול רגיל עם פרצטמול. רוצה לדעת המלצה שלך מה כדאי לעשות, תודה מראש. אלונה.

שלום אלונה, 'אמנטדין' היא אכן תרופה ישנה לטיפול בשפעת (אך רק כזאת שנגרמת ע"י נגיף שפעת מקבוצה A. היא איננה מיועדת לטיפול ב'מחלה דמוית שפעת' או בשפעת שנגרמת ע"י נגיף שפעת מקבוצה B). השימוש בה כטיפול בשפעת איננו מומלץ כיום ברוב המדינות המערביות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות