חשש להידבקות בcmv בהריון על רקע שריטה מחתול רחוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2019 | 15:43 | מאת: מרה

ד"ר שלום, אני בשבוע 18 להריון, נוגדנים שליליים לcmv על אף חשיפה לחתולים לאורך כל חיי. היום לצערי חתול רחוב שאני מאכילה נבהל, שרט אותי ונשך אותי באצבע. חוששת מאוד שנדבקתי. האם יש סיכוי גדול להידבק ? תוך כמה זמן אוכל לחזור על בדיקות הדם לcmv ולקוות שלא הופיעו נוגדנים? תודה רבה על כל מענה.

שלום מרה, אינני מכיר מקרים של הדבקה ב- CMV כתוצאה משריטת חתול (אך גורמי זיהומים אחרים, כגון מחלת שרטת החתול, טטנוס או כלבת יכולים לחדור לגוף האדם במהלך אירוע כזה). הרבה בריאות אפי

12/08/2019 | 17:01 | מאת: מרב

ד"ר הלפרין תודה רבה לך על תשובתך המהירה. חיסון לטטנוס קיבלתי לפני כשנה וחצי. לגבי כלבת, האם אפשרי/כדאי לעשות חיסון בהריון? בעבר נשרטתי וננשכתי רבות על ידי חתולי רחוב ולא נדבקתי בזיהומים... מודה לך מאוד.

12/08/2019 | 18:00 | מאת: מרב

סליחה התכוונתי לטוקסופלזמה המועבר על ידי חתולים ולא לCMV ...

שלום מרב, 1. בנוגע לצורך שלך בחיסון נגד כלבת בעקבות האירוע המתואר בשאלתך- יש לפנות ללשכת הבריאות במחוזית. 2. בנוגע לאפשרות של הדבקה ב'טוקסופלאזמה'- היא איננה עוברת מחתולים לבני אדם דרך שריטות, אלא דרך צואה של חתולים שמזהמת מים/מוצרי מזון. הרבה בריאות אפי

13/08/2019 | 14:57 | מאת: מרב

ד"ר הלפרין , תודה רבה לך מקרב לב על התשובות המועילות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות