דלקת בדרכי השתן בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2019 | 13:45 | מאת: חן

שלום. אני בשבוע 28 וראו בתרבית שתן כי יש לי חיידק אי קולי בדרכי השתן. אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם: פורולין 100mg. האם היא בטוחה לעובר? והאם אפשר לטפל בחיידק ללא התערבות של אנטיביוטיקה מכיוון שכל בדיקה שאני עושה יוצר לי אי קולי חיובי . עד כה טיפלתי טבעי אבל מפחדת לפגוע בעובר אם לא אקח את האנטיביוטיקה. אשמח לקצת תשובות מרגיעות תודה .

שלום חן, 1. התרופה 'ניטרופוראנטואין' נחשבת כבטוחה למדי בהריון (קטגוריה B לפי החלוקה האמריקאית), למעט סמוך ללידה (שאז היא לא מומלצת). 2. יש דלקות חיידקיות של דרכי השתן שמתרפאות ללא טיפול אנטיביוטי, ויש דלקות שללא טיפול מתאים עלולות להסתיים בסיבוכים ואף במוות. הרבה בריאות אפי

15/07/2019 | 21:12 | מאת: חן

תודה רבה !!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות