טפיל/אמבה בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2019 | 19:59 | מאת: טלי כהן

שלום רב, אני בשבוע 34 להריוני, בשבועיים הקודמים סבלתי מכאבי בטן ושילשולים קלים אך חוזרים. התופעות חלפו בשלושה הימים האחרונים אך היום הגיעו תוצאות בדיקת צואה שמסרתי בשבוע שעבר. בבדיקה נמצא הטפיל dientamoeba fragilis. רופאת המשפחה אמרה שאם התסמינים נרגעו היא לא רואה צורך לתת טיפול תרופתי כרגע- שעלול לפגוע בעובר. שאלתי- האם המצאות טפיל זה עלולה לגרום לנזק או לפגוע בצורה מסויימת בעובר?

שלום טלי, אינני מכיר מחקר שהוכיח כי המצאות של dientamoeba fragilis בצואה של אשה הרה עשוי לפגוע בעובר שלה. הרבה בריאות אפי

25/06/2019 | 20:54 | מאת: טלי

תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות