שאלה נוספת ורצילה זוסטר חיובי וקונדילומה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/06/2019 | 20:20 | מאת: מוניק

שלום כתבתי כאן לפני מספר ימים לגבי ורצילה זוסטר חיובי באיבר המין. היום נמצא אצל בן זוגי כי חזרה לו הקונדילומה באיבר המין הרופא שלו המליץ שאעשה בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם בעקבות הממצא שלו ושלי. העניין הוא כזה לאחר התפרצות קודמת שהיתה לו נמצאה לי בלוטה חשודה בבית שחי שתוצאות הביופסיה היו לא חד משמעיות (בממוגרפיה ואולטראסאונד הודגם ממצא בדירוג 4B) ומאז במעקב. האם יתכן קשר בין הקונדילומה של בן זוגי להתפרצות של הורצילה זוסטר ? האם באמת יש צורך בלעשות בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם ? (המליץ לא רק על פאפ אלא גם על קולפוסקופיה) תודה

שלום מוניק, 1. אני לא מכיר קשר סיבתי בין קונדילומה אצל גבר לבין התפרצות של 'הרפס זוסטר' באברי המין אצל זוגתו. 2. אין ביכולתי להביע דעה על הצורך שלך לבצע בדיקת PAP וקולפוסקופיה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות