מחלת הנשיקה EBV הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/06/2019 | 13:14 | מאת: יעל

ד"ר שלום, נדבקתי לאחרונה במחלת הנשיקה, 1.מה לעשות כדי לא להדביק את שאר בני הבית 2.הבנתי שיתכנו גדילת אברים כמו הטחול וצריך מנוחה איך אפשר לזהות האם הטחול מוגדל?

שלום יעל, 'מחלת הנשיקה' היא שם עממי לזיהומים שונים, שדרכי המעבר שלהם מאדם לאדם עשויה להיות שונה. עקרונית, הקפדה על הגיינה בסיסית (למשל רחיצת ידיים אחרי כל שימוש בשירותים או החלפת חיתולים, ולפני כל טיפול במזון או אכילה) אמורה לצמצם את העברת CMV ן- EBV (שני הגורמים השכיחים למחלה זו בישראל) מאדם לאדם. 2. רופא/ה יכול/ה למשש את הטחול המוגדל בבדיקת הבטן, ואפשר להדגים אותו גם בדימות, למשל בעל-קול (אולטראסאונד) ו- CT. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות