נגישות
נגישות

שעלת - שבוע 25 להריון - אנטיביוטיקה כן/לא?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/06/2019 | 20:51 | מאת: מוטרדת

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 25 להריוני ואובחנתי לפני מספר ימים עם שעלת (נוגדני IgA חיובי ברמה מעל לנורמה; IgG - שלילי ). השיעול כבר נמשך למעלה מחודש (ככה"נ 5-6 שבועות). בשבוע האחרון היתה הטבה. השיעול עדיין נוכח ותדיר מאוד וגם פרודוקטיבי גם ביום וגם בלילה, אך ההתקפים החמורים פחתו (גם אם לא נעלמו) ואין תחושת מחנק. כמו כן, עברתי כבר את שלב הלילות הטרופים ואני מצליחה כבר לישון סה"כ בסדר. רופא המשפחה ממליץ על מתן אנטיביוטיקה (אזניל - 250 מ"ג 6X ימים), אבל לפי מה שהבנתי בשלב זה - 1. האנטיביוטיקה לא תקצר את משך השיעול ולא תסייע בריפוי. 2. כבר אין סכנה ממשית להדבקה של הסביבה. שאלותיי: 1. האם במצבי עדיין שווה לקחת את הסיכון עם אנטיביוטיקה? 2. האם אצטרך לקבל חיסון נגד שעלת בשבוע 28-32? אשמח לדעה של מביני דבר מה נכון לעשות. מודה לכולם מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטרדת, 1. אני בעד טיפול אנטיביוטי. 2. האירוע המתואר בשאלתך איננו "משחרר" אותך מהמלצת משרד הבריאות להתחסן כנגד שעלת מהלך ההריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות