varicella zos.v.pcr חיובית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/06/2019 | 20:07 | מאת: מוניק

לפני כשבוע יצאו לי נגעים גניטליים כואבים וצורבים בבחינה ראשונית אובחן וקיבלתי טיפול לאחר 3 ימים לא היה שיפור וכפי שהונחתי חזרתי לרופא נשים ששינה את הטיפול ולקח משטחים כעת חזר אחד המשטחים עם תוצאה חיובית ל varicella zoster אבל צויין ש HSV1 ו HSV2 לא נתגלו. הבדיקה ספציפית להרפס טרם חזרה. אשמח להבין את מהות התוצאה (אני מכירה את זה מאבעבועות רוח האם זו הכוונה?) והאם צריך לשוב לרופא נשים בעקבות תוצאה זו? יש לציין שאם הנגעים החלו כאבים באגן שהרופא לא התייחס אליהם.

שלום מוניק, על פי התוצאה שצרפת את סובלת מ'הרפס זוסטר' (התפרצות של נגיף האבעבועות רוח שבו כנראה נדבקת בילדותך) באבר המין. מדובר בזיהום נדיר יחסית אך קיים. מומלץ טיפול (ב'אציקלוויר' או באחת מנגזרותיו) והמשך מעקב גניקולוגי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות