CMV לקראת טיפולי פוריות והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2019 | 09:05 | מאת: שירה

שלום! ביצעתי בדיקות דם גם לcmv כחלק מהכנה לטיפולי פוריות. בעבר תמיד היתה יוצאת לי תשובה שלילית לזה ופעם אחרונה שבדקתי (לפני עכשו) הייתה במהלך הריון קודם ב2017. עכשו יצאה תשובה חיובית כזו: Igg 190 - מומלץ לחזור על הבדיקה עוד שלושה שבועות. Igm 1.48 מה משמעות התשובה הנ"ל? מה אומרים הערכים המספריים? האם בהכרח אומר שזה מעכשו או יכול להיות גם הדבקה ישנה? מדוע יש לחזור על הבדיקה פעם נוספת והאם קריטי לעשות רק עוד שלושה שבועות או שאוכל לחכות רק שבועיים (כך שבמידה ותצא תשובה טובה אוכל להתחיל טיפול בלי לפספס חודש, כמו שיקרה אם אחכה שבוע נוסף..)? במידה ויש cmv, כמה זמן מומלץ לחכות לפני הריון? תודה רבה וחג שמח!!

שלום שירה, 1. משמעות תוצאות הבדיקות שצרפת היא שכנראה נדבקת ב- CMV מתישהו במהלך השנתיים האחרונות. 2.אפשר לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים (במקום בעוד 3 שבועות) אך לא בטוח שהתוצאות שתקבלי תאפשרנה לך לקבל החלטה מושכלת בנוגע לטיפול הפוריות הקרוב. 3. את מוזמנת להתייעץ בנושא מורכב זה גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

11/06/2019 | 23:06 | מאת: שירה

תודה רבה

01/07/2019 | 15:16 | מאת: שירה

שלום! חזרתי על הבדיקה בהפרש של שלושה שבועות והפעם בדקו גם avidity. התוצאות העדכניות הן Igg-170 Igm- 1.34 avidity- 75% האם מתוך התוצאות האלה אפשר להסיק על מועד הדבקה משוער ולשקול טיפולים וכניסה להריון? תודה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות