תרביות מפצע פתוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/06/2019 | 20:18 | מאת: שושי

שלום, יש לי פצע פתוח כבר חמישה חודשים עקב ניתוח פילונידל ציסט. עשו לי תרבית במרץ ויצא לי פרוטאוס מיראביליטיס. עשו לי תרבית שלשום ויצא סטרפטוקוקוס מיטיס/ סטרפטוקוקוס אורליס צמיחה עשירה. בלי פרוטאוס. ברצוני לדעת מה זה אומר. האם יש לזה משמעות קלינית?

שלום שושי, צמיחה של חיידקים בפצע פתוח שלא נרפא מזה 5 חודשים עשויה להיות משמעותית, אבל אני לא בטוח ש- 3 החיידקים המתוארים בשאלתך הם הסיבה לכך. הרבה בריאות אפי

07/06/2019 | 10:06 | מאת: שושי

אני מטופלת במרפאת פצעים קשי ריפוי וכרגע עם וואק. אני רק רוצה להבין אם החיידקים האלה אומרים שהפצע הזדהם או שאלו חייקים שמצאו מצע נוח לגדול עליו והם חיצוניים בלבד.. כמו "חיידקי עור".. מקווה שהבנת את שאלתי לא כל כך הבנתי את התשובה שלך.. תודה רבה וחג שמח

07/06/2019 | 10:54 | מאת: שושי

הגיעה תרבית נוספת.. ויצא שם אסירכיה קולי (מקווה שכתבתי בעברית נכון) ופרוטאוס.. אז אשמח שתגיד דעתך גם עליהם

שלום שושו, צמיחת כל החיידקים הללו לא בהכרח מעידה על כך שהפצע מזוהם (infected). הרבה בריאות אפי

07/06/2019 | 17:42 | מאת: שושי

תודה רבה! הרגעת אותי

10/06/2019 | 09:29 | מאת: שושי

הרופא התקשר הוא ביקש שאלך לעשות בדיקות דם.. האם זה הכרחי לדעתך? מרגישה טוב יחסית.. חוץ משלשולים וייאוש מהפצע

שלום שושי, אין בידי מידע מספיק כדי לענות על שאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות