תוצאות בדיקות ושאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2019 | 22:10 | מאת: עידן

שלום, שני רופאים ראו כיב שהיה לי על איבר המין (ראו בתמונה שצילמתי). שניהם אמרו שזה נראה לא טוב ומזכיר עגבת ראשונית. ביצעתי שתי בדיקות TREPONEMA PALLID. Ab בקופח 5 ו - 7 שבועות מהמגע היחיד שיכול להיות חשוד שממנו אולי נדבקתי (עשו לי ביד וזהו). שתי הבדיקות יצאו שליליות!! 1. אני יכול להרגע סופית אחרי שתי הבדיקות (האחרונה כאמור אחרי 7 שבועות מה"מגע החשוד") ולחזור לקיים יחסי מין ללא חשש עם בת הזוג? 2. אם לא - מתי בדיקה שלילית נחשבת סופית? מרגיש כבר מותש. תודה לך

שלום עידן, 1. שתי בדיקות TPHA שליליות, האחת כ-7 שבועות לאחר המגע החשוד, מורידות את הסבירות שמדובר בעגבת. 2. אם אתה עדיין מוטרד- ונראה שכך הדבר- אני חוזר על המלצתי לך לבצע גם בדיקת VDRL. הרבה בריאות אפי

04/06/2019 | 22:39 | מאת: עידן

אתה צודק. וביקשתי את בדיקת הvdrl מהרופא. אך הוא ענה לי שtpha זה מה שמבצעים בקופת החולים וזה קשור למעבדה. היכן ניתן לבצע בדיקת vdrl אם לא בקופת חולים? מתנצל על השאלות ותודה על המענה המאד מהיר.

שלום עידן, לפי מיטב ידיעתי אפשר לבצע בדיקת VDRL בכל מעבדה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות