תקופת חלון שאלות שונות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2019 | 09:24 | מאת: עידן

שלום דר הלפרין, 1. מה תקופת החלון של עגבת ? 2. יש הבדל בתקופה זו בין הבדיקות לאבחון המחלה? 3. תקופת החלון נספרת מרגע הופעת הכיב הראשוני או מיום המקרה החשוד? ראיתי המון מידע סותר בנושא שלא כמו בעניינן של מחלות מין אחרות. תודה מראש

שלום עידן, 1. 'תקופת הדגירה' הוא ביטוי המתאר את הזמן בין מועד ההדבקה לבין מועד הופעת התסמין הראשון של המחלה. במקרה של עגבת מדובר בממוצע של כ- 3 שבועות (אך בטווח של עד כ- 3 חודשים). 2. 'תקופת חלון' הוא ביטוי לפרק זמן בו לא מופיעים סמנים לאבחון המחלה (למרות שלפני כן ואחרי כן יש סמנים כאלו) ולכן קשה לאבחן אותה. הרבה בריאות אפי

02/06/2019 | 14:53 | מאת: עידן

תודה. אז מה תקופת החלון של לאבחון עגבת בבדיקות דם?

כ- 6 - 3 שבועות ממועד ההדבקה

03/06/2019 | 19:49 | מאת: עידן

תודה לך אתה עושה מלאכת קודש. כלומר בטווח הזה של 3 עד 6 שבועות אי אפשר לאבחן עגבת? או שזה הטווח בערך שבו הבדיקות מתחילות להיות יעילות וכן לאבחן עגבת? מתי אפשר לאמר שהתוצאה סופית ב100%?

שלום עידן, 1. זה הזמן (לאחר מועד ההדבקה האפשרית) שבו הבדיקות הסרולוגיות מתחילות להיות יעילות. 2. ברפואה אי אפשר להגיד אף פעם שבדיקה כלשהי היא 100% סופית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות