בהמשך לשאלה על הצטננות חזקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/06/2019 | 15:13 | מאת: דנה

שלום רב, בהמשך לשאלתי, רציתי לשאול.., במידה ונדבקתי היום בחיידק של הצטננות והתקררות חזקה, תוך כמה ימים אתחיל לחוות תסמינים, וכמה זמן צריך לעבור בלי שום תסמין כדי שאדע שלא נדבקתי? בתודה מראש, דנה

שלום דנה, רוב הגורמים ל"הצטננות והתקררות" הם נגיפים ולא חיידקים. זמן הדגירה של רובם הוא בד"כ מספר ימים. הרבה בריאות אפי

02/06/2019 | 21:20 | מאת: דנה

תודה רבה. אם מדובר באמת בנגיף של הצטננות ולא חיידק, במידה וארגיש טוב בימים הקרובים עד שבוע מאותו אירוע אוכל להיות רגועה שמאותו אירוע ספציפי לא נדבקתי?

ככל שהימים חולפים ואת בריאה, כך יורד הסיכוי שנדבקת במהלך האירוע המתואר בשאלתך.

03/06/2019 | 11:24 | מאת: דנה

תודה רבה!

03/06/2019 | 17:52 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אותה קרובת משפחה קיבלה אנטיביוטיקה (כנראה מדובר בחיידק או שפעת כתוצאה מחיידק) האם טווח הימים שך דגירה במקרה של הידבקות מחיידק השפעת/צינון הם כמו מנגיף? כלומר אם אני מרגישה טוב בימים הקרובים הסיכוי שנדבקתי קטן או שטווח הדגירה גדל לשבועות? בתודה מראש..

שלום דנה, 1. גם שפעת היא מחלה נגיפית. 2. אין בידי מספיק מידע כדי לדעת מדוע קיבלה קרובתך טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות