עקיצת קרציה במהלך טיול בדרום אמריקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/05/2019 | 08:52 | מאת: עינת

הבן שלי נמצא בדרום אמריקה ועקציה אותו קרציה גדולה שהיתה על רגלו כנראה שבוע. הוציאו את הקרציה ונתנו לו אנטיביוטיקה cilndomicina 300mg שלוש פעמים ביום עבור הפצע מהעקיצה ברגל. לאחר יומיים הלך שוב למרפאה כי הפצע היה אדום ונתנו לו עוד אנטיביוטיקה doxiciclina - אמרו לו שזה גם לטיפול בפצע. -בעור . כרגע אין לו חום או סימפתומים אחרים קראתי באינטרנט שהאנטיביוטיקה הזו מטפלת בחיידק הריקציה שיכול להידבק בו . האם מתן האנטיביוטיקה לפני התפתחות סימני מחלת הריקציה נכונה ? אם במקרה יתרבה החיידק של הריקציה אצלו האם מתן האנטיביוטיקה לפני הזמן לא תהפוך אותו לעמיד? האם הטיפוןל נכון?

שלום עינת, אני ממליץ לך להפנות את שאלותייך בנושא לאחד הפורומים (הרבים) המוקדשים לרפואת מטיילים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות