שאלה לגבי הדבקות בנגיף hiv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2019 | 02:20 | מאת: ר

שלום דר, לפי ההנחיות דל משרד הבריאות למתן pep, נמצא כם המקרה הבא: חשיפה של עור שלם לחומר גוף העלול להעביר HIV כשהחשיפה ממושכת או כאשר שטח העור גדול במיוחד. מה הסיכון בזה העצם? הרי הנגיף מועבר רק דרך ריריות או ישירות למחזור הדם ובהעדר חמצן

שלום ר, זהו תרחיש די תיאורטי שבו ממליץ המשרד לנחשפים הפוטנציאלים To be safe than sorry. הרבה בריאות אפי

25/05/2019 | 15:43 | מאת: ר

תסלח לי שאני נכנס לפרקטיקה, זה תרחיש שיכול לקרות גם באקטים מיניים ללא חדירה, והשאלה הבאה לא רק לגבי hiv: מומלץ לנגב מעליי מיד נוזלי גוף של בנאדם שהסטטוס שלו לא ידוע? או יותר מכך, להשתדל לא לבוא איתם במגע מלכתחילה?

שלום ר, זהו תרחיש שתיאורו (לפי הפיסקה שצרפת) הוא מאד מעורפל ודווקא לא כל כך פרקטי: כמה ממושך זה "חשיפה ממושכת"?, וכמה גדול זה "שטח עור גדול במיוחד"? לגבי שאר שאלותייך: 1. בוודאי שאם יש על אדם נוזל גוף ששייך לאדם אחר (שייתכן והוא נשא של HIV) מומלץ לו להסיר אותו. 2. וכל אדם צריך להחליט האם הוא מעוניין לקיים מגע מיני עם אדם אחר שסטטוס ה- HIV שלו לא ידוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות