עגבת חוזרת פענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2019 | 10:15 | מאת: מוני

בשנת 2016 קבלתי פצע בשק האשכים בחול הרופא טען שזה קנצ'ר וככל הנראה זה עגת קבלתי זריקות פנצילין שחזרתי לארץ כעבור חודש עשיתי בדיקת עגבת הופיע כחיובי TPHA הופיע כחיובי ו VDRL QUENTATIVE יצא שלילי כעבור שנה חזרתי על הבדיקה התוצאות היו דומות לפני כחודש הופיע ה לי פריחה בחזה ובגב ובידיים לא בכפות הידיים הרופא טען שזה סוג של פטרייה ויראלית שעוברת שכחתי את שמה אבל מאחר והיה לי רקע לעגבת שלח אותי לבדיקה חוזרת התוצאות הגיעו עגבת יצא חיובי TPHA יצא ידוע כחיובי אולם ה VDRL QURENTATIVE יצא חיובי 1:16 מה זה אומר ? העגבת חזרה מה עליי לעשות? תודה

שלום מוני, לפי מיטב ידיעתי תוצאת VDRL חיובית נחשבת כאשר טיטר הנוגדנים הוא לפחות 1:32. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 11:34 | מאת: מוני

תודה רבה דר'. הייתי אצל רופא עור הוא טוען שזה עגבת חוזרת שלב שני נתן לי כדורי קורטיזון להתחיל יומיים להמשך שלהם לשבוע (במינון הולך ויורד) יומיים אח''כ הזרקת פניצילין ושבוע אחכ עוד הזרקת גיבוי השאלה שלי איך יכול להיות שקיבלתי עגבת שלב שני בתי שזה היה שלב ראשון קודם. הפעם לא הופיע לי שום פצע ( לפני שנתיים שנדבקתי לראשונה היה לי כיב בשק האשכים ) הפעם הייתה פריחה וחולשה יכול להיות שזה דילג על השלב הראשון או בגללשבעבר היתה לי עגבת עם הופעת הכיב אז יותר לא יופיע ואם אדבר שוב זה יכנס לשלב השני ישר אתה אומר 1:32 הבדיקה שקיבלתי היה 1:16 אבל היה רשום סבירות גבוהה לעגבת פעילה הטיפול שאני מיועד לקבל הוא בסדר? לא הצלחתי לאתר ברשת את עניין כדורי בקורטיזון לפני ההזרקה יומיים וטיפול בהם כעשרה ימים במינון הולך ויורד מה נראה לך דר? תודה שבת שלום

שלום מוני, אין בידי מספיק נתונים כדי לבצע אצלך אבחנה של עגבת שניונית ו/או כדי להעיר על הטיפול שהומלץ לך. הרבה בריאות אפי

24/05/2019 | 18:08 | מאת: מוני

תודה דר בבדיקות שהגיעו מאבן כביר רשום סבירות גבוהה לעגבת פעילה יחד עם ההבחנה של הרופא שלי בגין הפריחה שעדיין קיימת אצלי התחושות הרעות שמלוות אותי כאבי ראש הוא החליט שזו עגבת חוזרת הטיפול שהומלץ לי נראה לך מתאים ? אציין גם שאחרי שקיבלתי את העגבת לפני שנתיים והוזרקו לי 2 זריקות פניצילין בחול שהגעתי לארץ עשיתי מייד בדיקת עגבת והתוצאות היו שאכן הייתה לי עגבת והvdrl שלישי גם בבדיקה שעשיתי לאחר מכן. בבדיקה האחרונה הvdrl יצא לצערי חיובי מה שמעיד באמת על עגבת פעילה לא ? אודה לעזרתך

שלום מוני, אין בידי מספיק נתונים כדי לבצע אצלך אבחנה של עגבת שניונית ו/או כדי להעיר על הטיפול שהומלץ לך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות