פסאונדומונס בדרכי השתן זיהום חוזר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/05/2019 | 12:37 | מאת: מור

היי הבת שלי בת 3 חודשים נולדה עם מום כלייתי ובלידה קיסרית מאז שנולדה ״חטפה״ 3 פעמים זיהום בשתן מאותו החיידק/ פסאונדומונס עד עכשיו לא ברור לי מהיכן החיידק מגיע .. 1. האם הוא חיידק צואתי? האם היא נדבקת כל פעם מחדש? האם הוא חי בעור/ בשלפוחית שלה? האם נדבקה ממנו במהלך הלידה הקיסרית? 2.תמיד הוא יישאר? או עד שתעבור תיקון במום הכלייתי ( ריפלוקס) 3.אפשר לחיות איתו בשלום בלי שיעשה נזק? ממש מןדאגת כי היא ככ קטנה

שלום מור, 1. 'פסוידומונאס' הוא חיידק שמצוי דרך קבע בצואה, ומשם ומשם עשוי להגיע בקלות יחסית (דרך העור) גם לפתח השופכה. 2. כשמערכת השתן היא תקינה, מצליח האדם בד"כ להתגבר על חדירתו אליה (למשל בעזרת השטף המכני של השתן בכל פעם שהאדם משתין, והתרוקנות המערכת מהשתן שבו מתרבה החיידק). 3. לעומת זאת, כשיש 'רפלוקס', קל לחיידק הזה (כמו גם לחיידקים אחרים) להתבסס במערכת השתן ולגרום שם לזיהומים חוזרים. עם תיקון המום המולד יש סיכוי טוב להפסיק את שרשרת הזיהומים הללו. 4. זיהומים חוזרים בדרכי השתן שאינם מטופלים כהלכה עשויים לגרום לסיבוכים, חלקם קבועים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות