חירשות, תרדמת ונזק מוחי עקב חיסון חצבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/04/2019 | 09:46 | מאת: יוסף

באתר ה-CDC, המרכז לבקרת מחלות של ממשלת ארה"ב, כתוב שחלק מתופעות הלוואי של חיסון החצבת הן Deafness Long-term seizures, coma, or lowered consciousness Brain damage, ושתופעות אלה מתרחשות בתדירות very rarely: https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/mmr.html האם יש לך מידע נוסף על תדירות תופעות הלוואי הקשות האלה? מה זה אומר very rarely? אחד לאלף? אחד למיליון?

שלום יוסף, אני חושש שאין בידי מידע מספק כדי לענות על שאלתך. המידע אמור להיות מצוי בידי במשרד הבריאות שאמור לאסוף את הנתונים על תופעות הלוואי של החיסונים השונים ולפרסם אותם, ואני ממליץ לך לפנות ישירות לדובר של משרד זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות