תולעי מעיים- האם יש טיפול נוסף מלבד ורמוקס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/04/2019 | 12:12 | מאת: רונית

ד"ר אפי שלום רב, הנני בת 45 .טיפול בורמוקס גורם לי לגרד בנרתיק (פטריה). אני לא סובלת בשוטף מפטריות בנרתיק אבל פעמיים לאחר נטילת מנה אחת של ורמוקס -התחילה פטריה... האם יש טיפול תרופתי נוסף כנגד תולעי מעיים? (הכוונה לתולעים לבנות קטנות ודקות). תודה , נסיעה טובה וחג שמח!

שלום רונית, אפשר לנסות תרופה בשם 'אלבנדזול'. הרבה בריאות אפי

28/04/2019 | 15:15 | מאת: רןנית

תודה לך ד"ר אפי על תגובתך. בשל גירוד בלתי נסבל ותחושה של "משהו מטייל שם בפנים" החלטתי לקחת מנה של ורמוקס נוזלי (5 מ"ל).ולהסתכן בכל זאת בפטריה בנרתיק כמו שקרה לי בפעמים הקודמות... המנה נלקחה לפני כיומיים במהלכם היה לי תחושת "שקט" מהתולעים. כעת לאחר יומיים שוב אני מתחילה לחוש תחושת משהו מטייל שם...מי שחווה תולעים מימיו-אינו יכול לטעות בתחושה נוראית זו. כוונתי היתה לקחת מנה נוספת 10 ימים מהמנה הראשונה -אך כנראה שלא כל התולעים חוסלו? כבר קמו לתחיה תולעים נוספות? בקעו מהביצים? או שכמות התולעים אצלי כ"כ גדולה ומנה אחת של התרופה אינה חיסלה את כולן? אשמח לעצה...

שלום רונית, ה'ורמוקס' לא פועל על הביצים, כך שיתכן שמאז נטילת התרופה ועד היום בקעו מהן תולעים נוספות. הרבה בריאות אפי

28/04/2019 | 18:05 | מאת: רונית

אוקי... תוך יומיים בקעו להן עוד תולעים... לקחתי מנה לפני יומיים ואקח מנה נוספת עוד 10 ימים... האם מנה נוספת ברגע נתון זה תועיל לי במשהו? רעיון אחר?

שלום רונית, האם מנה נוספת ברגע זה תועיל לך במשהו? אולי. הרבה בריאות אפי

28/04/2019 | 19:59 | מאת: רונית

תודה...

מנהל פורום מחלות זיהומיות