סטרפטקוק a נשאות והדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2019 | 20:50 | מאת: נינה

שלום רב, לפני צספר חודשים חליתי לראשונה בחיי בדלקת גרון מאןד חריפה, יצא שזה סטרפטקוק a אופחתי באנטיביוטיקה, ואז כעבור כ 3 חןדשים זה התפרץ שוב ושוב טופלתי באנטיביוטיקה. הייתי אצל א א ג והוא אמר לחזור מספר פעמים על משטחי גרון כשאין תסמינים לבדוק נשאות, פעם אחת היה שלילי כנראה בגלל אנטיביוטיקה שלקחתי שבוע קודם ועכשיו ללא תסמינים שוב יצא חיובי. גם א א ג וגם רופא משפחה אמרו לי לא לעשות עם זה כלום. רופא משפחה אמר לי שאם יש נשאות זה אומר שכשיש התפרצות אין צורך יותר לקחת אנטיביוטיקה מה שנשמע לי תמוה. גם באינטרנט אני רואה מידע סותר, מצד אחד כתוב שצריך לטפל גם בנשאות שהיא מסוכנת ומצד שני כתוב שלא צריל לטפל בה. העניין הוא שיש לי ילד קטן ואני מאוד חוששת להדביק אותו בחיידק הזה. רציתי לשאול באיזה אופן ניתן להדביק את הסביבה? במידה ואין מחלה פעילה האם ניתן לחלוק אוכל וכלים משותפים? האם ילד שנוגע בפה שלי יכול להידבק חמשל שזה יחדור לעור? הבנתי שזה המצב הכי מסוכן כזה חודר דרך העור. ושאלה נוספת זה האם יש דרך להוציא את החיידק מהגוף במידה ויש נשאות? או שזה לכל החיים? תודה רבה

שלום נינה, 1. נשא של 'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A בגרון יכול להדביק את הסובבים אותו ישירות (למשל במהלך שיעול) או דרך חפצים שעליהם ניתז הרוק שלו (כגון כלי אוכל). 2. אפשר לנסות לטפל במצב של נשאות בעזרת קורס של אנטיביוטיקה- למשל 'אוגמנטין' במינון 875/125 מ"ג פעמיים ביום או 500/125 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך 10 ימים. הרבה בריאות אפי

26/03/2019 | 21:29 | מאת: נינה

תודה רבה על התשובה המהירה! בפעם הראשונה כשזה התפרץ לקחתי pen rafa בכמויות אדירות אם אני לא טועה 2000 ליום. ובפעם השניה (לפני כחודש) לקחתי אוגמנטין וזה כאמור לא העביר לי את זה. האם יש אנטיביוטיקה אחרת שיכולה לעזור? לקרוב משפחה שלי לפני כ 7 שנים נתנו זריקה ומאז לא היו לו יותר דלקות. כששאלתי א א ג על הזריקה הוא אמר שזאת זריקת אנטיביוטיקה חזקה שהיום זה פחות נהוג. האם אכן כך הדבר? האם בכל זאת כדאי לנסות זריקה? תודה רבה !

שלום נינה, 1. כדי להתייחס לזריקה המוזכרת בשאלתך אני זקוק ליותר פרטים. 2. לטיפול בנשאות אפשר לנסות גם תרופה בשם 'קלינדמיצין'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות