תרבית לחיידק באוזן עמיד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/03/2019 | 13:06 | מאת: שירן

היי לבן שלי בן שנה וחודשיים נמצא חיידק באוזן בשם פסטודומונס אארגוניזה.. לפני 3 חודשים עבר ניתוח כפתורים באוזן.. השאלה מאיפה הגיע לו החיידק הזה? אמרו לי שזה חיידק קשה..ובימים האחרונים הוא עם חום וגם יצא לו פצעים בפנים (יש מצב שזה נובע מהחיידק הזה)? הרופאה אמרה שהיא לא יודעת איך לטפל בחיידק הזה וצריך ללכת לא.א.ג שעשה את הניתוח..וכרגע אין אליו תורים..אז מה צריך לעשות? זה לא מסוכן? תודה

שלום שירן, 1. חיידק ה'פסוידומונאס' נמצא בד"כ במעיים, אך לעתים הוא עשוי להימצא גם במקומות אחרים, כגון בתעלת האוזן, שם הוא עשוי לגרום לדלקת. 2. יחד עם זאת, לא ברור לי משאלתך מדוע נלקחה תרבית האוזן שלו מלכתחילה. 3. אני ממליץ שבנך ייבדק בהקדם ע"י רופא/ת א.א.ג. שיחליט/תחליט האם באמת יש דלקת בתעלת האוזן והאם הבן אמנם זקוק לטיפול (ואם הרופא שעשה את הניתוח לא פנוי, אפשר לגשת לרופא/ת א.א.ג אחר/ת, לרבות בחדרי מיון של בתי חולים במידת הצורך). 4. ישנן אנטיביוטיקות רבות שבהן ניתן להשתמש כדי לטפל בזיהום שנגרם על ידי חיידק זה. הרבה בריאות אפי

14/03/2019 | 16:40 | מאת: שירן

תודה על תשובתך.. נלקחה תרבית בגלל דלקת באוזן והפרשות.. הרופאת ילדים אמרה שהיא לא יודעת איך לטפל בחיידק זה וללכת לא.א.ג וזה יש רק ביום ראשון..האם זה לא דחוף להתחיל טיפול מיידי וזה בסדר לחכות עד יום ראשון?

שלום שירן, אני חושש שאין ביכולתי לקבל את ההחלטה במקומך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות