בדיקת שחפת בדיקת מנטו וigra

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2019 | 12:10 | מאת: דניאל

ראומוטולוג שלח אותי לבדיקת מנטו יצא לי 13 ממ בבדיקה בילדותי עשיתי חיסון נגד שחפת באוזבקיסטן עכשיו הביאו לי ריפמין לתחילת טיפול מונע השאלה שלי אם אני יכול לעשות בדיקת igra ולשלול את השחפת הרדומה אם התוצאה שלילית. כי אני לא רוצה להתחיל לשתות סתם אנטיביאוטיקה חזקה כזאת לתקופה ארוכה

שלום דניאל, אתה יכול לבצע בדיקת IGRA, אבל קח בחשבון שאם התוצאה תהיה 'שלילית' הריאומטולוג שלך (או מישהו אחר) עדיין עשוי להתעקש שתקבל את ה'ריפמפיצין' לפני הטיפול הביולוגי שהוא מתכנן לתת לך. הרבה בריאות אפי

12/03/2019 | 14:12 | מאת: דניאל

הבנתי. הצילום ריאות גם תקין בגדול הכל תקין חוץ מהמנטו שעשו לי. מה הסיכוי שעדיין אצטרך את כל הטיפול?

שלום דניאל, זה תלוי ברופא/ה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות