חיידק מיקופלסמה גניטליום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2019 | 10:44 | מאת: אנונימית

שלום דוקטור, האם אישה יכולה לפתח מיקופלסמה גניטליום, ללא קיום יחסי מין, או במילים אחרות לא כתוצאה מהדבקות? שאלה נוספת, האם יש סיכוי שנדבקה והתסמינים יופיעו אחרי חצי שנה? תודה.

שלום אנונימית, 1. אשה יכולה לפתח זיהום שנגרם ע"י 'מיקופלזמה גניטליום' רק לאחר שהיא נדבקת בחיידק זה. 2. אין זה סביר שאשה שנדבקה בחיידק הנ"ל (למשל בשופכה) תפתח את תסמיני המחלה רק לאחר חצי שנה. הרבה בריאות אפי

11/03/2019 | 16:36 | מאת: אנונימית

קודם כל תודה על המענה המהיר. האם ישנה דרך נוספת בה אפשר להדבק במחלה, שהדרך אינה מין (וגינלי/אוראלי/אנאלי) ?

שלום אנונימית, עקרונית, מדובר במחלת מין, אך גם החדרת אצבע מזוהמת (בחיידק) - או כל חפץ אחר- לנרתיק עשויה לגרום להדבקה. הרבה בריאות אפי

11/03/2019 | 17:40 | מאת: אנונימית

החיידק יכול לחיות במים? לצורך העניין מצב בו נכנסתי לבריכה ציבורית או לים ונוצרה הדבקה?

11/03/2019 | 19:10 | מאת: אנונימית

והאם יכול להיות שהמחלה הייתה קיימת תקופה עם תסמינים מחולשים ולאחר כחצי שנה התסמינים התגברו, כגון כאב מוגבר ביחסי מין וכדומה בזאת.

שלום אנונימית, אינני מכיר מקרים של הדבקה מוכחת בחיידק במהלך שחיה בברכה. הרבה בריאות אפי

שלום אנונימית, 1. יכול לקרות שהחיידק שנמצא בנרתיק מבלי לגרום לתסמינים חודר בהמשך לצינור השופכה וגורם לתסמינים (כגון צריבה במתן שתן). 2. 'כאבים במהלך קיום יחסי מין' איננו נחשב כתסמין אופייני לזיהום שנגרם ע"י חיידק זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות