חיסון חזרת אדמת חצבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/03/2019 | 18:01 | מאת: משה

אני מיועד לקבל זריקת חיסון נגד חזרת , אדמת וחצבת. בבדיקת נוגדנים יצא שיש לי נוגדן לחזרת אבל מעולם לא היה לי חזרת ולא חוסנתי. יש לי גם חשש לדלקת באשכים מסיבות אחרות ומצב חרדתי. האם החיסון עלול להיות מסוכן ?

שלום משה, 1. המצאות נוגדנים בכמות מספקת כנגד חזרת בדמך מעידה על כך שכנראה חלית בעבר במחלה זו או שחוסנת בהצלחה כנגדה, ולכן אין תועלת בהתחסנות למחלה ספציפית זו. 2. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון המשולש כנגד חזרת-אדמת-חצבת איננו יוצא מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

07/03/2019 | 18:20 | מאת: משה

הכוונה שלי לא לגבי תופעות לוואי רגילות אלה לגבי הדבקות באחת המחלות של החיסון המשולש.

שלום משה, אין זה סביר שהנגיפים החיים-מוחלשים שנכללים ב'חיסון המשולש' יגרמו לתחלואה בחזרת, חצבת או אדמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות