ארועים חוזרים של UTI.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2019 | 23:37 | מאת: שי

בת 85, ברקע סכרת, יל"ד, פולימיאלגיה. מזה תקופה ארוכה חודשים סובלת מכאבים במתן שתן ותכיפות, בשנה האחרונה הייתה מספר פעמים צמיחה של E.COLI בשתן טופלה עי ציפרו מספר פעמים, ומקרודנטין עפי רגישות . לאחר הקורס האחרון שהסתיים מלפני 10 ימים, התסמינים ממשיכים ללא שינוי משמעותי, בתרבית שתן חוזרת צמיחה של staph. aureus רגיש לאוקסצלין ומקרודנטין. - האם חיידק הנ"ל יכול לגרום ל- UTI או שמדובר לדעתך בקולוניזציה של דרכי השתן (אין לה קטטר שתן) או קונטמינציה בזמן לקיחת התרבית? האם יש צורך לדעתך במקרים כאלו בחיפוש מקור של חיידק גם בגוף (לב, כליות?) גם במקרים שאין עדות לחום? תודה רבה.

שלום שי, 1. החיידק staph. aureus יכול לגרום ל- UTI, אך כמובן שייתכן ומדובר בקולוניזציה של דרכי השתן (גם אם אין לה קטטר שתן) או בקונטמינציה בזמן לקיחת התרבית. 2. המלצתי: לחזור על התרבית ובמקביל לבצע דם בדיקת שתן לכללית (עם דגש על לויקוציטים, ניטירטים, דם וחלבון). 3. אם גם בתרבית החוזרת יצמח אותו חיידק, יהיה מקום לשקול ביצוע בירור סיסטמי (למשל ע"י לקיחת תרביות דם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות