סטרפטוקוקוס b והשבחת זרע האם מדבק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2019 | 22:29 | מאת: תומר

שלום רב, קבלתי היום תשובה של תרבית זרע ובה נתגלה סטרפטוקוקוס b. האם החיידק עובר ומדביק בזרע? אנו בהריון בשבוע ה15 שנוצר בהזרעה שעברה שטיפה והשבחת זרע, ללא יחסי מין. האם יתכן והנגיף עבר בהזרעה לאישה (בהנחה שאכן היה לי אותו אז), תודה רבה!

שלום תומר, אין זה סביר שאשתך נדבקה ב'סטרפטוקוקוס' B במהלך ההזרעה, אך ייתכן שלאשתך - כמו לשנים רבות בישראל- יש 'סטרפטוקוקוס' B בנרתיק בלי קשר לפרוצדורה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות