דיזנטריה שיגלה סוני בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/02/2019 | 14:26 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת ה3 הובחנה עם שיגלה סוני, אני כעת בשבוע 13 פלוס להריון ואני חוששת שנדבקתי, מבחינתי שאלת השאלות היא: האם חיידק זה עלול להזיק לעובר ולעבור אליו ולגרום לו נזק כלשהו ? (בדוגמת אדמת וcmv) בנוסף: האם מומלץ לקחת טיפול אנטיביוטי בהריון? אין לי הרבה שלשולים ואני מקפידה על נוזלים!

שלום יעיל, 1. חיידק ה'שיגלה' א י נ נ ו נחשב כ'טרטוגני' (דהיינו ככזה שיכול לגרום לנזק התפתחותי בעובר כשהוא גורם לזיהום אצל אמו ההרה, כמו נגיפי האדמת וה- CMV). 2. כשחיידק זה גורם לזיהום, גם אצל נשים הרות, מומלץ לטפל בו באנטיביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

27/02/2019 | 15:04 | מאת: יעל

תודה על המענה! לגבי מתן אנטיביוטיקה לילדה בת ה3 עם שיכלה סוני. כרגע אין לה חום אך עדין משלשלת 5 פעמים ביום כבר חמישה ימים , שותה מים וחיונית. האם גם לילדה כדאי לתת אנטיביוטיקה? או זה יחלוף מעצמו

שלום יעל, המחלה בד"כ חולפת עצמונית בתוך כשבוע, ואין חובה לתת אנטיביוטיקה לאנשים שסובלים מזיהום קל בלבד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות