Staphylococcus aureus

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2019 | 11:37 | מאת: יאנה

שלום רב לפני כחצי שנה הייתה לי פצע בתוך האף, כמו חתך שעבר עם הזמן אחרי שימוש בטבע קוטן. אחרי זה היה בצד שני וגם עבר אחרי כמה שבועת בלי טיפול. עכשיו חזר שוב האותו צד שהיה פעם ראשונה. בעקבות זה עשיתי תרבית אף ויצא חידק Staphylococcus aureus עמיד לפיניצילין. אי אפשר לדעת בוודאות שיש קשר בין פצע לחיידק. קבלתי משחה מופירוצין ל10 ימים, עדיין לא סיימתי את הטיפול. אני די לחוצה כי לא יודעת איך להתנהג בבית. יש לי ילדה בת 6 ושני ילדים גדולים. לאף אחד אין שום סימפטומים. האם כדאי לעשות גם להם תרבית ואיך להתנהל באופן כללי? ומה אם טיפול במשחה לא יעזור לי? רופא בקופת חולים לא כל כך ידעה מה לענות לי. אשמח לתשובותך. בברכה יאנה

שלום יאנה, לכל אחד ואחת מאתנו יש ע"ג העור, ומן הסתם גם בtף, מליוני חיידקים מסוג Staph. aureus (שהם עמידים לפניצילין) הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות