חיידק מרסה mrsa והסכנה לתינוקות בני חצי שנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2019 | 08:46 | מאת: רונה

בעלי אושפז באשפוז ארוך והוא סיעודי מורכב עקב השתלת לב מלאכותי lvad ושני אירועים מוחיים שעבר-נדבק בחיידק מרסה קיבל אנטיביוטיקה במשך למעלה מחודש טוענים שהחיידק עמיד ויבדקו בעוד מספר חודשים..... . קודם היה בחדר בודד כעת נמצא עם מישהו בחדר שטוענים שיש לו את אותו חיידק ואני לא בטוחה שהצוות מחליף כפפות כאשר מטפלים בכל אחד מהם.. ........ מעבר לזה אני רוצה להביא את בעלי הביתה אבל לפני כחצי שנה נולדו נכדות במשפחה אני נורא מפחדת שידבקו....... ברור שלא במגע ישיר אלא במגע עקיף כלומר אפילו אם יושבים אל אותו השולחן ואני נוגעת או מאכילה את בעלי ומעבירה כלי לילדים אני מעבירה חיידק..... שאם אני מטפלת בבעלי שהוא סיעודי מורכב ואחר כך אני שוטפת ידיים יכול להיות שהבגדים שלי יגעו בבעלי או במיטה או במנוף או שמיכה או בכל דבר אחר אני הופכת לנשאית ויכולה להדביק את בני המשפחה שלי בכך שאני אחבק אותם או אשב על כיסא או ספה והם ישבו אחרי ואז גם הם הופכים לנשאים שיכולים להדביק את הנכדות החדשות וכפי שהבנתי זה יכול להיות ממש מסוכן ..... יש לי שני בנים שאוהבים לנסוע ביחד - אחד הבנים גר אצלי בבית ולשני יש תינוקת בת חצי שנה --- נגיד שהוא יעזור לאבא באיזה שהיא צורה ואחר כך ילך להצטרף לרכב של האח עם התינוקת החדשה יכול להיות שהוא ישא איתו את החיידק--- והחיידק ידבק במושב הרכב או בידית הדלת וכאשר כלתי תשב באותו המקום היא בעצם תהפוך גם לנשאית הגן הזה ויש סיכוי שללא ידיעה תעביר את החיידק לתינוקת ואז....... ..?????????? אני חייה בתחושת פחד נוראית מצד אחד הרצון שלי העז להביא את בעלי הביתה כי הוא נמצא במסגרת שהיא לא טובה לו מצד שני הרצון שלי העז לשמור ולהגן על התינוקות האלה ומעבר לזה שאני לא משתפת את הילדים מכיוון שיכול להיות שיחשבו שהוא מצורע ולא ירצו קשר איתו או איתי מכיוון שאולי גם אני אהיה נשאית שיכולה לסכן אותם ומצד שני שאני מסתירה מהם מידע שאולי ידעו ויתגוננו נכון...... נאמר לי גם דרך אגב שמרסה לא מדביק אנשים בריאים מעל גיל שנתיים האם זה נכון???? בבקשה תענו לי מהר אני כבר לא יודעת איך להתנהל במצב רגיש זה.

שלום רונה, 1. יש אנשים לא מעטים שהם נשאים של MRSA. 2. החיידק איננו נחשב כפתוגני במיוחד (דהיינו, רק לעתים רחוקות הוא גורם לזיהום / לתחלואה). 3. מבחינתי, נשאות של החיידק איננה מהווה סיבה שלא להחזיר נשא מבית החולים לביתו, גם אם בבית יש תינוקות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות