VDRL TPHA ערכים חיוביים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2019 | 23:26 | מאת: בן

שלום ותודה מראש, לפני כ3 חודשים אובחנתי בעגבת stage 2 עם תסמינים של פריחה וחולשה. קיבלתי טיפול של 2 זריקות של פניצילין והתסמינים חלפו. לאחר 3 חודשים בבדיקות האחרונות של הביקורת נמצא שאני חיובי בשתי הבדיקות: TPHA:״בוצע בעבר וידוע כחיובי״. VDRL quantitative: חיובי 1:2 בכייל. Syphilis ab positive האם המחלה לא עברה? אשמח מאוד לתשובה. שוב תודה, בן.

שלום בן, 1. מקובל לטפל בעגבת שניונית ב- 3 זריקות של פניצילין (ולא ב- 2). 2. הבדיקות שצרפת אינן עונות על השאלה האם המחלה עברה או לא. מה שמקובל לעשות זה לעקוב רק אחרי ערכי ה- VDRL ולהשוות אותם עם בדיקות קודמות. הרבה בריאות אפי

14/02/2019 | 08:19 | מאת: בן

תודה ד״ר. לא נמצאו בדיקות קודמות של VDRL/TPHA, כך שלא מובן ממש ממה אני יכול להשוות. הבדיקות הקודמות היחידות הן syphilis ab. תודה! בן

שלום בן, אתה יכול להמתין כחצי שנה ואז לחזור על בדיקת ה- VDRL. הרבה בריאות אפי

14/02/2019 | 11:41 | מאת: בן

תודה רבה על המענה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות