הידבקות בכלמידיה ופרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/01/2019 | 14:11 | מאת: טל

שלום רב, אודה מאוד למענה. מאז ומעולם קיימתי יחסי מין עם אדם אחד בלבד (בן זוגי הנוכחי), ולפני מספר חודשים ובעקבות תסמינים של דלקת אגנית הסתבר שנדבקתי בכלמידיה. למען הסר ספק - מהבדיקות עלה כי בעלי כלל לא נדבק בחיידק (וגם ללא נוגדנים), כך שלא סביר שהוא הגורם להדבקה שלי. כיצד ניתן להסביר זאת? מה יכולים להיות גורמי הידבקות אחרים? אני חוששת מאוד מהדבקה חוזרת ולא יודעת ממה להימנע. שנית, בחודשים האחרונים אני נוטלת פרוביוטיקה. בתרבית וכן PCR שנעשו למעקב עלה כי לא קיימת עוד אינדיקציה לקיום החיידק. האם נטילת הפרוביוטיקה יכולה לשבש את תוצאות הבדיקות הללו בדרך כלשהי? כלומר - לטשטש את הימצאות החיידק? המון תודה!

שלום טל, 1. יחסי מין הם דרך ההדבקה הסבירה ב'קלמידיה' של דרכי המין. אינני מכיר דרך סבירה אחרת. 2. אינני מכיר השפעה כלשהי של 'פרוביוטיקה' על בדיקת ה- PCR ל'קלמידיה'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות