שאלה בנוגע להרפס - חצבת/שלבקת חוגרת - אודה לתשובתך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2019 | 18:35 | מאת: אוריה

שלום, רציתי לשאול, אבי ביצע את הזריקה נגד חצבת ויצא לו לאחר שבועיים+ הרפס באזור המותן/גב בצד שמאל, נאמר לו מרופא משפחה כי זה קרה בגלל שהוא חלה בחצבת בילדותו, נאמר כי הכאב ימשך כמה שנים וקיבל ליטול 5 כדורים ביום להעלמת ההרפס, כרגע הוא מתפתל מכאבים. השאלה האם זה באמת בגלל החצבת ולא שלבקת חוגרת ? שאלה נוספת, מה באמת ניתן לעשות בכדי להקל על הכאב ? אודה לתשובה.

שלום אוריה, 1. כל 'הרפס זוסטר' (= שלבקת חוגרת) נובע מתחלואה קודמת באבעבועות רוח. 2. אינני מכיר קשר סיבתי בין חיסון נגד חצבת לבין מחלה זו. 3. כדי להקל על כאבי המחלה אפשר לקחת- בנוסף ל'אציקלוויר' שאביך כבר מקבל- גם תכשירים נוגדי כאבים (כגון 'איבופרופן' או 'פארצטמול'). אם זה לא עוזר, מומלץ להתייעץ עם מומחה/ית ברפואת כאב או עם נוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

09/01/2019 | 20:28 | מאת: אוריה

היי, תודה רבה על המענה המהיר והיעיל, רכשתי בשבילו את הכדור המשולב 500 מ"ל ו-150 מ"ל בכדור 1 מקווה שזה יקל על הכאב, ערב טוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות