חשיפת ילד בן 1.6 לחלב עזים לא מפוסטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/12/2018 | 22:10 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני נחשף לחלב עזים לא מפוסטר בתאריך 5.12.18. בתאריך 12.12.18 בוצעו בדיקות דם סרולוגית+ תרבית דם לגילוי חיידק הברוצלה. תוצאות הבדיקה טרם הגיעו. שאלתי היא האם ניתן לגלות את הימצאות החיידק טרם הופעת התסמינים הקליניים? באם לא, תוך כמה זמן צריך לבצע את הבדיקה שוב על מנת לשלול קיום החיידק? אודה לתשובתכם בהקדם! תודה מראש

שלום אמא מודאגת, תקופת הדגירה של 'ברוצלוזיס' היא בד"כ בין שבועיים לחודש. ללא הופעת תסמינים כלשהם (כגון חום) אינני מוצא טעם בביצוע הבדיקות המתוארות בשאלתך. הרבה בריאות אפי

15/12/2018 | 08:02 | מאת: אמא מודאגת

הבדיקות כבר בוצעו. האם במידה ונדבק נוכל לראות את החיידק ללא הופעת הסימנים?

כן

מנהל פורום מחלות זיהומיות